Sportkleding

Geplaatst op zondag 12 augustus 2018 @ 21:17 , 86 keer bekeken

1. Handwas

De allerbeste manier om je sportkleding mooi te houden, is om ze met de hand te wassen. Vooral sportbeha’s blijven zo het mooist omdat ze hun vorm en elasticiteit behouden. Nu begrijpen wij best dat je hier totaal geen zin in hebt, maar het is iets om in je achterhoofd te houden als je veel geld hebt uitgegeven aan een mooie legging of beha.

2. Wasverzachter

De grootste fout die je kunt maken bij het wassen van sportkleding is om wasverzachter te gebruiken. We zullen je een geheimpje vertellen, wij hebben heus weleens een scheutje toegevoegd aan de was met sportkleren om de zweetgeur te maskeren. Wisten wij veel dat het juist een tegenovergesteld effect heeft! De wasverzachter dringt in de vezels van je kleding waardoor er een laagje overheen komt die het lekker zacht maakt. Maar, dat vettige laagje zorgt er ook voor dat zweet en vuil niet uit de kleren wassen. Het resultaat? Stinkende sportkleren! Hetzelfde geldt voor wasmiddel met wasverzachter.

3. Azijn

Stinken je sportkleren heel erg omdat je misschien weleens wasverzachter hebt gebruikt? Geen paniek, dat kunnen we nog best oplossen. Vul een teiltje met warm water en een fles azijn. Laat je sportkleding hierin weken en was het daarna uit (zonder wasverzachter, natuurlijk). De azijn lost alle zeepresten op en zorgt voor frisse, schone was.

 4. Zelfde materiaal

Als je voorzichtig met je sportkleding om wilt springen is het verstandig om ze met gelijke materialen te wassen, dus nog meer sportkleding. Dit is om te voorkomen dat andere kleding het zachte en gladde materiaal van je sportkleding beschadigt. Jeans en vesten met knopen of ritsen zijn de grootste boosdoener: hierdoor gaat je sportkleding pillen en pluizen.

 

5. Gebruik een waszakje

Zoals we bij punt vier al zeiden, zijn sportkleren erg kwetsbaar en gevoelig voor haakjes en pluisjes. Doe sportbeha’s met een haaksluiting en vestjes of broeken met ritsen in een afgesloten waszakje om te voorkomen dat deze onderdelen de andere kleren kapot maken.

 

 

6. Licht en donker

Als het goed is hoef je je sportkleren niet te verdelen in licht en donker. De stof wordt, mits het een goed merk is, veelvuldig getest en gewassen om te voorkomen dat de verf uitloopt. Sportkleding krijgt natuurlijk veel te verduren qua zweet en beweging, dus de verf zit goed vast. Je kunt dus gerust je witte sporttopje met een donkere broek wassen.

7. Binnenstebuiten

Als je geen zin hebt om al deze tips op te volgen, volg dan op zijn minst deze wél op! Keer je sportkleding binnenstebuiten voordat je het in de was doet. De binnenkant loopt dan het risico om te pillen en te pluizen, maar daar ziet tenminste niemand wat van. Koppie koppie…

8. Droger

Net als wasverzachter is de droger een grote nee. Het elastiek in je sportkleding lubbert daardoor snel uit en daarnaast kan je kleding snel krimpen en lelijk worden. Hang het liever gewoon voorzichtig op om te drogen.

Bron House Beautiful


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

omi_van_vesna1995 starstarstarstarstar

veel goede tips ook voor de krappe beurs ,altijd een luisterend oor,proberen een oplossing te zoeken indien dat nodig is.begaan met zieken. recepten voor elk wat wils.gewoon een fijne club waar ik elke dag wel kom.


narcissa starstarstarstarstar

Dit is een super leuke club en je krijgt altijd wel een antwoord op je vraag.....


Meer aanbevelingen