Gasfornuis schoonmaken

Geplaatst op woensdag 28 juli 2021 @ 15:12 , 380 keer bekeken

01. Zet de pandragers in de vaatwasmachine
-------------------------------------------------------------
De pandragers, de rekken waar je je pannen opzet als je gaat koken, kunnen in de vaatwasser. Als je een vaatwasser hebt, zet je de pandragers erin en laat je ‘m draaien op normaal programma met een vaatwasblokje.

02. Reinig de gaspitten
--------------------------------
Maak een sopje van heet water en afwasmiddel. Laat daar de gaspitten een half uur in weken. Je kunt ook soda gebruiken, maar alleen voor de branderdeksels (die zwarte schijven), niet voor de aluminium branderkelken. Aluminium kan namelijk met soda reageren en dof uitslaan.

03. Breng soda en azijn aan rondom de gaspitten
------------------------------------------------------------------
Doe wat schoonmaaksoda in een bakje en neem een theelepeltje. Schep wat soda op het gasfornuis op de bruine vlekken rondom daar waar normaalgesproken de gaspitten zitten. Giet of spray daar vervolgens schoonmaakazijn op. Dit gaat bruisen en heeft een krachtige reinigende werking. Laat even inwerken.  

04. Boen rondom de gaspitten
-----------------------------------------
Met een schuurspons, het liefst een krasvrije schuurspons, poets je de bruine aanslag rondom de gaspitten schoon. Poets net zo lang totdat al het vet en vuil weg is.

05. Neem het gasfornuis af
-------------------------------------
Met een vochtige doek zonder schoonmaakmiddel neem je het gasfornuis af. Zorg dat je al de soda en het azijn opneemt en dat er geen schoonmaakmiddel achterblijft.

06. Poets het fornuis met keukenontvetter
---------------------------------------------------------
Nu je de bruine aanslag rondom de gaspitten schoongemaakt hebt, maak je de rest van de plaat schoon. Spray keukenontvetter op het fornuis, laat even inwerken en neem af met een vochtige doek.

07. Maak de knoppen schoon
----------------------------------------
Spray wat keukenontvetter op de knoppen en maak deze vervolgens schoon met een vochtige doek. Als je de knoppen van het gasfornuis kunt klikken, kun je de knoppen ook reinigen in hetzelfde sopje als de gaspitten.

08. Leg de onderdelen van het gasfornuis terug
-----------------------------------------------------------------
Nu alle onderdelen lekker schoon zijn, zet je de gaspitten terug op het gasfornuis en de pandragers erbovenop. Nu is je gasfornuis weer helemaal schoon en klaar voor gebruik.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

cindy81 starstarstarstarstar

iedereen met een huishouden en alles wat er mee te maken heeft van soptips tot koken


nimaja starstarstarstarstar

Heb al jaren lang ontzettend veel steun aan deze club,ondanks dat ik niet meer actief meedoe......maar gelukkig ondanks dat mag ik nog steeds lid blijven........PETJE AF VOOR DEZE GEWELDIGE CLUB. Liefs NIKKIE


Meer aanbevelingen