Koelkast schoonmaken

Geplaatst op woensdag 28 juli 2021 @ 15:17 , 507 keer bekeken

01. Trek de stekker eruit
---------------------------------
Haal de koelkast van het stroom. Door de koelkast van het stroom te halen, zorg je ervoor dat je de deur open kan laten zonder dat er veel stroom verloren gaat of vocht aan de achterkant op de wand vriest. Als er al een laagje ijs of bevroren druppels op de achterwand zitten, zullen deze smelten waardoor het schoonmaken makkelijker wordt. Daarnaast krijg je minder koude vingers!

02. Haal de koelkast helemaal leeg
------------------------------------------------
De koelkast schoonmaken start met de koelkast leeghalen. Haal alles uit de koelkast en leg het op het aanrecht of op tafel. Niet alleen alles van de planken maar ook uit de vakjes van de deur. Dingen die over de datum zijn gooi je weg, evenals producten die je al in geen tijden meer gebruikt hebt.

03. Verwijder kruimels en ander vuil
------------------------------------------------
Als er veel kruimels of andere viezigheid in de bakjes in de deur liggen, kun je deze het beste met de stofzuiger opzuigen voordat je met je sopje aan de gang gaat. Hetzelfde geldt voor de groentela of als er viezigheid op de planken ligt.

04. Sop de planken en wanden
------------------------------------------
Maak een sopje in een emmer van heet water en afwasmiddel, allesreiniger of schoonmaaksoda. Haal een microvezeldoek door het sopje, wring deze uit en neem alles af van boven naar beneden. Als er opgedroogde etensresten op planken ligt, kun je deze extra insprayen met keukenontvetter. Goed nadrogen met een theedoek of droge microvezeldoek.

05. Was de koelkastdeur bakjes af
-----------------------------------------------
De bakjes die aan de deur zitten, kun je meestal eraf klikken. Haal de bakjes uit de koelkast en was deze af met warm water en afwasmiddel. Goed afdrogen en terugplaatsen in de koelkast.

06. Richt de koelkast in en doe de stekker terug
----------------------------------------------------------------
Wat nog eetbaar en goed is, leg je terug in de koelkast. Alles dat over de datum is, gooi je weg. Probeer een systeem voor jezelf te bedenken zodat je koelkast geordend is. Bijvoorbeeld sausjes op de ene plank, eten op de volgende en drinken op de onderste plank. Vergeet niet de stekker terug in het stopcontact te doen.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

voblo67 starstarstarstarstar

Uiteraard mag deze club ECHT NIET VERDWIJNEN! Het is een grote hulp voor je huishouding. Dus moet deze BLIJVEN. GroetjesYvonne


Moni_66 starstarstarstarstar

de club voor mensen zoals ik die af en toe een steuntje in de rug nodig hebben om (weer) aan de slag te gaan. Met enorm veel tips en nog meer lieve mensen die altijd voor elkaar klaarstaan. We zeggen het te weinig,maar Marianneke bedankt!!!


Meer aanbevelingen