Houten vloer

Geplaatst op donderdag 05 oktober 2023 @ 21:09 , 21 keer bekeken

Stofzuigen of vegen.
-----------------------

Begin met het verwijderen van stof, vuil en losse deeltjes van de vloer. Gebruik een zachte borstel of een stofzuiger met een zachte borstelbevestiging om krassen te voorkomen.

Dweilen.
----------

Bevochtig een dweil of een goed uitgewrongen dweil met een houten vloerreiniger. Zorg ervoor dat je geen overmatig water gebruikt, want water kan hout beschadigen. Het is het beste om de dweil slechts licht vochtig te maken.

Dweilen met de nerf mee
-----------------------------

Dweil de vloer met de houtnerf mee om te voorkomen dat er water in de naden en kieren van het hout dringt. Te veel water kan kromtrekken of kromtrekken van de vloer veroorzaken.

Gebruik de juiste reiniger.
-----------------------------

Gebruik een reiniger die speciaal is ontworpen voor houten vloeren. Vermijd agressieve chemicaliën of schoonmaakmiddelen die de afwerking kunnen beschadigen. Je kunt ook overwegen om een zelfgemaakte houten vloerreiniger te gebruiken door een mengsel van water en een milde pH-neutrale zeep te maken.

Droog de vloer.
------------------

Veeg de vloer onmiddellijk droog met een schone, droge doek of een droge dweil om te voorkomen dat er water op het hout achterblijft.

Periodieke dieptereiniging
------------------------------

Af en toe kan het nodig zijn om de vloer dieper te reinigen om opgebouwde vuil en residu te verwijderen. Dit kan worden gedaan met een speciale houten vloerreinigingsmachine of door professionele hulp in te schakelen.

Bescherm de vloer.
---------------------

Om krassen en beschadigingen te voorkomen, plaats je viltglijders onder meubels en gebruik je matten bij ingangen om vuil en steentjes buiten te houden.

Onderhoud de afwerking
----------------------------

Afhankelijk van het type afwerking van je houten vloer, kan het nodig zijn om af en toe een beschermende coating aan te brengen of de afwerking op te frissen. Raadpleeg de fabrikant van de vloer voor specifieke richtlijnen.

Vermijd te veel vocht en direct zonlicht.
---------------------------------------------

Te veel vocht kan houten vloeren beschadigen, dus zorg ervoor dat de luchtvochtigheid in je huis binnen het aanbevolen bereik ligt. Daarnaast kan direct zonlicht de kleur van het hout doen vervagen, dus overweeg het gebruik van gordijnen of zonwering om je vloer te beschermen.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

fly_for_fun starstarstarstarstar

Dit is een super leuke club, omdat je alles met iedereen kan delen en iedereen in zijn waarde gelaten wordt. Verder is deze club een grote steun voor het voeren van een huishouding voor oa chaoten.


susy47 starstarstarstar

Werk dagelijk het lijstje af, heel prettig zo'n stok achter de deru en dan nog tips hoe je het beste kan schoonmaken.


Meer aanbevelingen