Afvoer

Geplaatst op donderdag 05 oktober 2023 @ 21:18 , 23 keer bekeken

01. Trek rubberen handschoenen aan om je handen te beschermen.

02. Als de afvoer een stop of een rooster heeft, verwijder deze dan. Sommige afvoeren hebben een schroef waarmee je de stop kunt verwijderen. Als de afvoer niet zo gemakkelijk toegankelijk is, kun je doorgaan naar stap 4.

03. Maak de stop of het rooster schoon. Als het rooster verwijderbaar is, kun je het afspoelen met water en een oude tandenborstel gebruiken om eventuele opgehoopte vuilresten te verwijderen. Als de stop niet verwijderbaar is, kun je deze schoonmaken met een ontstopper of afvoerreiniger.

04. Giet een ontstopper of afvoerreiniger in de afvoeropening. Volg de instructies op de verpakking van het product. Laat het product enige tijd inwerken om opgehoopte vetresten, zeepresten of andere verstoppingsmaterialen op te lossen.

05. Als je liever een milieuvriendelijke optie gebruikt, kun je witte azijn en baking soda gebruiken. Giet een kopje baking soda in de afvoer, gevolgd door een kopje witte azijn. Laat dit mengsel bruisen en inwerken gedurende ongeveer 15-20 minuten.

06. Spoel de afvoer grondig door met heet water om eventuele opgeloste vuilresten weg te spoelen.

07. Als de afvoer nog steeds verstopt lijkt te zijn, herhaal dan de stappen 4-6. Soms is het nodig om de procedure meerdere keren uit te voeren voor een volledige ontstopping.

08. Nadat de afvoer weer normaal functioneert, reinig je het stop- of roostergedeelte opnieuw, indien van toepassing.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

omi_van_vesna1995 starstarstarstarstar

veel goede tips ook voor de krappe beurs ,altijd een luisterend oor,proberen een oplossing te zoeken indien dat nodig is.begaan met zieken. recepten voor elk wat wils.gewoon een fijne club waar ik elke dag wel kom.


astridvanlaarhoven starstarstarstarstar

Top clubje....ben het schoon maken leuk gaan vinden door al de goede tips


Meer aanbevelingen